Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1949 yılında daha önceleri belediye binası olarak kullanılan binada Çemişgezek Ortaokulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Daha sonra, şimdilerde Tunceli Üniversitesi'ne tahsisli durumda bulunan eğitim binası hizmet binası olarak yapılmış ve buraya taşınmıştır. 1973 yılında bu binanın üzerine bir kat ilave edilerek Çemişgezek Lisesi olarak lise ve ortaokul düzeyinde öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

31.10.2019 699

1986 yılında dönemin Tunceli Valisi Kenan Güven tarafında okulun adı Ertuğrul Gazi Lisesi olarak değiştirilmiştir. 1999 yılında ise Nene Hatun Kız Meslek Lisesi ile birleştirilerek Bakanlıkça Ertuğrul Gazi Çok Programlı Lisesine dönüştürülmüştür.

2006 yılında çok programlı lise statüsünden çıkartılan okulumuz Ertuğrul Gazi Lisesi adıyla 2009 yılına kadar eski Kız Meslek Lisesi binasında eğitim – öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. 2009 yılında okulumuz, İMKB tarafından yaptırılan yeni hizmet binasına taşınmış ve bu ismi Çemişgezek İMKB Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Okulumuz ortaöğretimin amaç ve görevleri doğrultusunda, Milli Eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak her gence iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırır. Öğrencileri millî ahlak anlayışına uygun olarak ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünden yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlar. Öğrencilere, yükseköğretimde devam edebilecekleri okul ve programların hangi mesleklerin yolunu açabileceği ve bu mesleklerin kendilerine sağlayacağı yaşam standardı konusunda tanıtıcı bilgiler vermek üzere gerekli çalışmalar yapılır.